Forum Psychologia Internetu Strona Główna Psychologia Internetu
Artykuły, informacje, poważne dyskusje i luźne rozmowy na temat psychologicznej strony Internetu
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Od kuchni
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Psychologia Internetu Strona Główna -> DYSKUSJA OGÓLNA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**
**Mistrz Konwersacji**



Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U.K.

PostWysłany: Pią 17:47, 03 Lut 2006    Temat postu:

Do ryżu robię czasem tego samego gatunku sosy, co do makaronu. Najbardziej lubię sos curry (+ kurczak), lub indyjski, (---> który co prawda kupuję gotowy, bo wyjątkowo mi smakuje, ale dodaję mnóstwo swoich rzeczy, żeby był wyjątkowy) Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anka
Zadomowiony
Zadomowiony



Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 16:53, 09 Lut 2006    Temat postu:

Jaki wątek a ja przed obiadem...

dzis robie eksperyment kulinarny. Bierze sie udka - niczym nie przyprawia, kladzie sie na soli - tak z centymetr na blaszke - i piecze az bedą dobre... ogladam je co pare minut i jakos wierzyc mi sie nie chce że one się dosolą w srodku...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cardiolog
Gadatliwy Paplacz
Gadatliwy Paplacz



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 19:59, 09 Lut 2006    Temat postu:

anka napisał:

dzis robie eksperyment kulinarny. Bierze sie udka - niczym nie przyprawia, kladzie sie na soli - tak z centymetr na blaszke - i piecze az bedą dobre... ogladam je co pare minut i jakos wierzyc mi sie nie chce że one się dosolą w srodku...


Rany boskie, to przebiło nawet moje szarlatańskie testy z jajecznicą i bananem! Blue_Light_Colorz_PDT_37

Anka z uwagi na negatywny stosunek, jaki mam do chlorku sodu, nie odważyłbym się na spróbowanie udka przyrządzonego w solnym karmelu..zdecydowanie już wolę udka na miodzie! Yellow_Light_Colorz_PDT_12 ...jak smakowało?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**
**Mistrz Konwersacji**



Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U.K.

PostWysłany: Czw 20:16, 09 Lut 2006    Temat postu:

Ja bym prędzej pomyślała, że to będzie PRZEsolone! Toż to gębokie jak piaskownica dla tego bogu ducha winnego korzego udka Sad No nie wiem. Poczekam na opinię znawczyni tematu, anki Wink Napisz, jak wyszło.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anka
Zadomowiony
Zadomowiony



Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 22:18, 09 Lut 2006    Temat postu:

wyszly niedosolone Very Happy Bo tego sie nie soli ani nie zagrzebuje tylko kladzie na tej soli. I od spodu spoko a na wierzchu nalo slone. Ale generalnie sposob jest dobry bo to sie piecze w suchym powietrzu i sie ladnie rumieni... i piecze a nie gotuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**
**Mistrz Konwersacji**



Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U.K.

PostWysłany: Czw 22:33, 09 Lut 2006    Temat postu:

Hm - dziwna sprawa, ze powinny byc slone na wierzchu, skoro nie dotykajá soli. A co ta sól - paruje i sie skrapla, ze ma byc slone to kurczé pieczone? Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anka
Zadomowiony
Zadomowiony



Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 22:53, 09 Lut 2006    Temat postu:

chyba tak mialo byc... nie wiem. Ona twierdzila ze to sie dosoli. JA nie wnikalam w czary mary tylko zaryzykowalam. Generalnie to jadalam gorsze wiec nie potepiam przepisu, zresztą moze ja lubie słone... raczej lubie szczerze mowiac Yellow_Light_Colorz_PDT_11

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie 20:05, 12 Lut 2006    Temat postu:

Sam tego nie robiłem,bo wypiekami się nie zajmuję,ale polecam wszytkim chętnym,.bo pyszne nieprzyzwoicie.Nawet na chwilę w awatar kawałek wstawię.

"Biała dama".

Potrzebne 2 biszkopty, masa, bita śmietana

1.Dwa biszkopty przełożyć gorącą masą.

2.Na wierzch nałożyć bitą śmietanę

3.Udekorować gorzką czekoladą /wiórki/

Masa:

* 1 litr soku pomarańczowego (z kartonu)

* 3 budynie śmietankowe z mniejszą, niż na opakowaniu podano, ilością cukru

* 4 starte na grubej tarce jabłka (dowolnej odmiany - wg.upodobań)

Na soku ugotować budynie/sok zamiast mleka/, po zdjęciu z ognia dodać jabłka.

Bita śmietana:

* 0,5 l chłodzonej śmietany 30% lub 36%, ubić dodając 3 łyżeczki cukru pudru z odrobiną cukru waniliowego

Jeżeli ciasto ma być na dłużej, to warto dodać 2 "fix-y do bitej śmietany"


Życzę smacznego


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Looker dnia Nie 21:38, 12 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pogaduszka
Niepospolity Czynny Komentator
Niepospolity Czynny Komentator



Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 404
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 21:35, 12 Lut 2006    Temat postu:

kurcze looker przestan kusic bo ja od paru dni na dietce. a ty mi ciacho tu eksponujesz i o paczkach wspominasz:P

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**
**Mistrz Konwersacji**



Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U.K.

PostWysłany: Sob 17:51, 15 Kwi 2006    Temat postu:

Ja tylko tak skromnie, chciałam pokazać co właśnie zrobiłam. Mam nadzieję, że są dobre, (zapiekana za cebulką biała kiełbasa) Razz



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 22:39, 15 Kwi 2006    Temat postu:

Mniam...porcyjka dla 2 osób, Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pogaduszka
Niepospolity Czynny Komentator
Niepospolity Czynny Komentator



Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 404
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 21:31, 19 Kwi 2006    Temat postu:

a ja dzis zrobilam w koncu swa ulubiona salatke:
czerwona fasolka
kukurydza
pietrucha zielona nac czyli
kapusta pekinska
dresing jogurtowy
czosnek
papryka czerwona
jajko
ryz
ilosc oczywiscie dowolna skladnikow
a zaby lepiej sie jadlo i zylo ogolilam glowe:) i czuje sie zajebiscie lekko
wogole zapijam sie teraz czerwona herbatka pu erh.
i choelrnie tesknie do macierzynstwa


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw 20:26, 20 Kwi 2006    Temat postu:

pogaduszka napisał:
a ja dzis zrobilam w koncu swa ulubiona salatke:
i choelrnie tesknie do macierzynstwa

Tęsknisz do miłego,uśmiechniętego bobaska,który sobie cicho ,radośnie gulgocze,czy do wrzasku kapryśnego bachora i nieprzespanych nocy?
Bo to różnie bywa Cool


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pogaduszka
Niepospolity Czynny Komentator
Niepospolity Czynny Komentator



Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 404
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 10:06, 22 Kwi 2006    Temat postu:

looker jestes stary piernik Wink o

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 16:54, 22 Kwi 2006    Temat postu:

pogaduszka napisał:
looker jestes stary piernik Wink o

Ale za to jaki miły Laughing
A jeśli tak lubisz wypieki,to proszę bardzo,świeża bułeczka z piekarni z Psiego Pola:
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Psychologia Internetu Strona Główna -> DYSKUSJA OGÓLNA Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Możesz zmieniać swoje posty
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin